Övriga utbildningsanordnare

Lyssna

I Nordmalings kommun finns inga eftergymnasiala utbildningar men tack vare att kommunen ligger mitt mellan två större orter går det utmärkt att bo i kommunen och studera i annan kommun.

Universitet, högskola

Kom ihåg att du som studerar på universitet eller högskola i Umeå eller Örnsköldsvik men är skriven i Nordmalings kommun har rätt till resebidrag.
Länk till information om resebidrag för högskole-/universitetsstudier

Information om högskole- och universitetsutbildningar i hela landet hittar du på studera.nu:

Länk till studera.nu

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform där du kan utbilda dig till en specifik yrkesroll. Yrkeshögskoleutbildning finns bland annat i Umeå och i Örnsköldsvik.

Länk till Yrkeshögskolornas hemsida

Folkhögskola

Folkhögskolan är en studieform för vuxna, med en nedre åldersgräns på 18 år för de allmänna kurserna. Det finns folkhögskola på gymnasial nivå och folkhögskola på eftergymnasial nivå. Utbildningen utgår från dina egna behov, förkunskaper och erfarenheter och du kan själv vara med och påverka din utbildning.

Om du vill hitta mer information om vilka folkhögskolor och utbildningar som finns i Sverige kan du besöka sidan folkhogskola.nu:

Länk till folkhogskola.nu

Studieförbund

Studieförbunden är en mötesplats för bildning och kultur och finns över hela landet. Alla medborgare är välkomna att delta i verksamheten. Kurserna är ofta kortare och ger ingen vidare behörighet till fortsatta studier. Du hittar mer information på vår sida om studieförbund:

Länk till Studieförbund i Nordmaling

Kontaktperson: Kenneth Nordström