Starta företag

Lyssna

Funderar du på att starta företag? Det finns många olika organisationer som kan hjälpa dig när du ska starta eget eller när du vill utveckla ditt företag. Här har vi samlat några av dem som kan ge dig hjälp och stöd.

Checklista

Här finns checklista som kan vara till hjälp om du planerar att starta ett företag. [Länk]

Kommunens företagsrådgivning

Om du funderar på att etablera dig i kommunen eller har planer på att starta eget företag i kommunen kan du kontakta vår näringslivsutvecklare.

Näringslivsutvecklare
Conny Nordendahl
Telefonnummer: 0930-143 85
Mobiltelefonnummer:0730 34 55 50
E-post: conny.nordendahl@nordmaling.se

Navet - Nordmalings utvecklings- och företagarservice

Navet är en stiftelse bildad på initiativ av Wikströms stiftelse och det privata näringslivet. Hos Navet kan du som funderar på att starta företag utveckla dina affärsidéer och knyta nyttiga kontakter. Verksamheten drivs i nära samarbete med Nordmalings kommun, Företagarna i Nordmaling och Svensk handel i Nordmaling. Navet ligger på TemaCenter i Nordmaling.

Länk till Navets hemsida (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Tillstånd

Du hittar mer information om olika tillstånd du kan behöva i vänstermenyn under fliken Tillstånd, regler och tillsyn. Här hittar du exempelvis information om bygglov, miljö- och hälsoskydd samt serveringstillstånd.

Länk till Tillstånd, regler och tillsyn (intern länk, öppnas i samma fönster)

Starta eget-kurser

Om du vill gå en kurs i att starta eget finns detta framförallt i Umeå. Du kan exempelvis gå en sådan kurs via Arbetsförmedlingen.
 

Verksamt.se

Här hittar du information och tjänster för dig som vill starta företag. Här finns information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.
Här kan du också göra en egen checklista när du funderar på att starta eget.

Länk till hemsidan Verksamt.se (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Skatteverket


Här får du allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration med mera. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring att starta eget och att vara nyföretagare. Gå in på deras webbplats för att se när närmaste informationstillfälle äger rum. De har även informationstillfällen i Lilla Edet i samarbete med Företagscentrum.

Länk till Skatteverkets hemsida (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. De finns på 25 platser i landet och finns i stort sett ett Coompanion per län. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Länk till Coompanions hemsida (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Internationella företagarföreningen i Sverige, IFS

IFS rådgivning är ett särskilt kompetensområde inom Almi Företagspartner. De vänder sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag.

Länk till IFS på Almis hemsida (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Bolagsverket

Hos Bolagsverket ska du registrera ditt företag. De har en "Starta eget" - sida där de hjälper dig med vilken bolagsform (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening) som är lämplig för dig/er som nyföretagare och vilken blankett som skall ifyllas.

Länk till Bolagsverkets hemsida (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Almi Företagspartner

Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder finansiering och rådgivning.

Länk till Almis hemsida (extern länk, öppnas i nytt fösnter)a

Ung Företagsamhet (UF)


En ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå.

Länk till Ungföretagsamhets hemsida (extern hemsida, öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson: Conny Nordendahl