Resa till Nordmalings kommun

Lyssna

Nordmalings kommun ligger centralt placerad mitt mellan två större städer - Umeå och Örnsköldsvik. Det är lätt att ta sig till Nordmalings kommun och det går att reda hit både med tåg, bil, buss och flyg.

Tåg

På grund av Nordmalings läge längs kusten är det lätt at ta sig hit. Det går att resa direkt från Stockholm till Nordmaling med vissa avgångar. Du kan alltså ta pendeltåget mellan Sundsvall och Umeå som stannar i Nordmaling och på andra mindre orter. Tågbiljetter köper du på Nordmalings Resecentrum - komplett med väntrum, café och internetdator.

Länk till Norrtågs hemsida (extern webbplats)

Buss

Länstrafiken Västerbotten ansvarar för busstrafiken i Västerbottens län. Varje dag går det flera regionala bussar till och från Nordmaling. Det finns även landsbygdslinjer som gör att du kan ta dig till inlandet.  Du hittar mer information på Länstrafiken Västerbottens hemsida:

Länk till Tabussens hemsida (extern webbplats)

Flyg

Cirka 50 km söderut och norrut finns två flygplatser - Umeå Airport och Örnsköldsvik Airport. Härifrån kan du bland annat flyga till Stockholm, Göteborg, Österund, Luleå och Kiruna för vidare resa ut i världen.

Länk till Örnsköldsvik Airport (extern webbplats)

Länk till Umeå Airport (extern webbplats)

Kontaktperson: Jakob Norstedt, kommunikatör