Vuxenutbildning

Lyssna

Man kan studera även i vuxen ålder! Som vuxen kan du välja att studera på dagtid, på kvällstid, på distans - och under heltid eller deltid.

Här hittar du oss

Du hittar vuxenutbildningen i Lärcentrums lokaler. De ligger bakom hälsocentralen på Hemvägen 14 i Nordmaling.

Adress: Hemvägen 14, 914 33 Nordmaling

Utbildningar i Nordmaling

Vuxenutbildningen i Nordmalings kommun erbjuder både utbildningar på plats och på annan ort. Vi har även ett stor utbud av distanskurser som är nätbaserade både på hel- och halvfart. Ansökningsblankett hittar du under rubriken Ansöka om vuxenutbildning.

I våra lokaler på Artediskolan erbjuder vi:

  • Svenska för invandrare (SFI)
  • Grundläggande utbildning för vuxna (Grundvux)
  • Särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå (Särvux)

Vilken kurs som passar dig avgör du tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare. När det gäller SFI så kontaktar du vår SFI-samordnare för mer information.

Distansutbildningar

För dig som hellre läser på distans och kanske vill kombinera studier och arbete så finns ett stort utbud av nätbaserade kurser. Se Hermods kursutbud, sök på Nordmaling (Länk till Hermods)

Länk till Hermods distanskurser

Utbildningar på annan ort

Du kan även läsa kurser (både i klass och på närdistans) på annan närliggande ort eller yrkesutbildningar av andra utbildningssamordnare. Se kursutbud hos följande utbildare:

Västerbottensvux

Västerbottensvux är ett samarbete mellan vuxenutbildningarna i samtliga 15 kommuner i Västerbotten. Västerbottensvux anordnar gemensamt yrkesutbildningar runt om i länet, både inom yrkesvux och yrkeslärling. På dessa sidor finner du vårt gemensamma utbildningsutbud och kontaktuppgifter till varje kommun.

Länk till västerbottensvux

Vill du läsa Särskild utbildning för vuxna på gymnasial nivå finns kursutbudet på Viva Vägledning Umeå och Örnsköldsvik Komvux. För mer information kontakta vår studie- och yrkesvägledare eller klicka på länkarna ovan.

Kontakt

Länk till kontaktuppgifter för studie- och yrkesvägledare, SFI-samordnare, rektor m.m. (intern länk)

 

Kontaktperson: Jennie Nilsson