Mat, matleverans

Lyssna

Matdistribution är ett behovsprövat stöd och innebär att brukaren får hemkört färdiglagad mat. Personer som av någon anledning inte själv kan laga middag själv kan beviljas matdistribution. Behöver du hjälp att värma din mat kan hemtjänsten hjälpa dig med det.

Vad innebär matdistribution?

Matdistribution är ett behovsprövat stöd och innebär att brukaren får hemkört färdiglagad mat. Personer som av någon anledning inte själv kan laga en måltid kan beviljas matdistribution. Behöver du hjälp att värma din mat kan hemtjänsten hjälpa dig med det.

Vem kan få matleverans?

Man ansöker om stödet hos kommunen. En biståndshandläggare utreder vilket stöd du har behov av och om du är berättigad till matleverens. Ansökan prövas utifrån socialtjänstlagen (SoL).
 

Vem lagar maten?

Vår goda hemlagade mat lagas i köket på det särskilda boendet Tallbacken. Tallbackens kök försörjer hemtjänsten, Tallbacken, Strandholmen och Ankaret med varm, tillagad och näringsriktig mat. Måltiderna är varierade och väl sammansatta. När vi planerar matsedeln utgår vi ifrån husmanskost, maträtter som brukarna är bekanta med. Vi tar hänsyn till aktuell säsong och uppmärksammar högtider.

Vilka möjligheter har jag att välja mat?

Du som har matdistribution kan välja mellan att få en eller två måltider levererade. Du kan få både lunch och middag eller välja mellan en av dem. Om du exempelvis väljer att endast få middag leverad kan du välja om du vill ha den mat som serverades vid lunch eller middag.

Du som har allergier eller av annan anledning inte vill eller kan äta vissa typer av mat kan anmäla detta till oss.

Du hittar mer information om vad som gäller för kosten i vår kostpolicy:

Länk till kostpolicy (intern länk)

Hur ansöker jag om matleverans?

Du ansöker om detta genom att fylla i vår e-tjänst:
 
Du kan även kontakta våra biståndshandläggare för att göra en muntlig anmälan:

Kontaktperson: Biståndshandläggare