Trapphusboende

Lyssna

Trapphusboende är en boendeform för vuxna personer med funktionsnedsättning och som delvis har behov av stöd i sin dagliga livsföring men som vill leva mer självständigt.

I Nordmalings kommun finns ett trapphusboende som heter Liljan. Liljan är ett mellanting mellan gruppbostad och ett helt eget boende. Här hyr de boende sin egen lägenhet.

 

Boendet har en gemensamhetslägenhet med kök och vardagsrum som finns tillgänglig varje kväll för samvaro, fika med mera för de boende.

Målet med verksamheten är att:

  • Utifrån individens behov ge stöttning och den hjälp du behöver.
  • Utveckla och träna individen förmågor så att den kan leva så självständigt som möjligt.
  • Få möjlighet till social samvaro med andra.

På Liljan arbetar vi individuellt med varje person utifrån dennes behov och typ av funktionsnedsättning. På boendet arbetar personalen från klockan 15.00 till 09.00 vardagar samt 15.00-12.00 på helger. Nattetid har personalen sovande jour som de boende kan ringa till om de behöver stöd.

 

Ansökan

Om du vill ansöka om insatser kan du kontakta vår LSS-handläggare. Insatsen beviljas utifrån ditt personliga behov. Du behöver inte veta vilken lag du ansöker utifrån, detta kan LSS-handläggare ge dig information om. Du kommer till ansökan genom knappen Ansöka enligt LSS.

Kontaktperson: Monica Sikström