Juliagården

Lyssna

Juliagården är ett särskilt boende i samhället Norrfors cirka 4 mil från Nordmalings samhälle.

Verksamhetsidé

På Juliagården ska de boende stå i centrum och känna trygghet och tillit. Vi erbjuder tillsyn dygnet runt och en god och säker vård för den enskilde.

Mål- och kvalitetsarbete

Tillsammans med de närstående eftersträvar vi att man får fortsätta att vara den man alltid har varit och att man får fortsätta njuta av det man tycker om. 

Vi arbetar kontinuerligt med genomförandeplaner (överenskommelse med boende om hur vård och omsorgen ska genomföras). Vi använder även så kallade levnadsberättelser på vårt boende (frivillig dokumentation om den boendes intressen och bakgrund) för att kunna se de individuella behoven. Individuella behov tillfredställs så långt det är möjligt.  

På Juliagården arbetar vi även med flera kvalitetsregister som exempelvis Senior Alert och Palliativregistret. I dessa dokumenterar vi bland annat vilka hälsorisker som finns för den boende och följer upp. Varje boende får också en kontaktperson. Cirka var 6:e vecka har vi teamträffar (arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska, enhetschef och personal) där vi diskuterar alla boendes situation på enheten.

Samverkan med boende/anhöriga

Anhöriga är en viktig resurs för att uppnå bästa möjliga livssituation för den boende. Två gånger per år har vi anhörigträffar, under vår och jul. DÅ träffas de boende med sina anhöriga, äter tillsammans och får underhållning. Det finns även möjlighet att ställa frågor och få information. Vi kallar även anhöriga till vårdplaneringar.
 
Vi uppskattar synpunkter som kan göra verksamheten bättre och anhöriga är alltid välkomna hit. Vi har inga särskilda öppettider på Juliagården så anhöriga är välkomna att komma på besök.

Boendemiljö

Juliagården ligger i samhället Norrfors i Nordmalings kommun västra hörn. Härifrån är det cirka 4 mil till Nordmalings centrum. 

Runt om gården finns ett litet grönområde och här finns även vattendrag. Det finns även uteplats som kan användas under de snöfria månaderna.

Juliagården består av en boendeenhet med totalt 10 lägenheter.

När det gäller tvätt och städ ansvarar personalen på enheten för städ i allmänna utrymmen, lägenheter samt tvätt av sänglinne, handdukar m.m.

Arbete med kost och måltider

På Juliagården serveras frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika och kvällsfika i enhetens gemensamma matrum. På Juliagården lagas all mat på plats. Vi har även ett samarbete med dietist som tipsar om kost och nutrition. På enhetens teamträffar går vi igenom de boendes situation och där går vi bland annat igenom maten - hur de boende äter, näringsdryker o.s.v.
 
Den boende kan påverka sin mat till stor del. Om det finns allergier eller någonting som de inte uppskattar är det möjligt att ändra menyn.

Mattider:

  • Frukost: Cirka 07.00- 9.00
  • Lunch: Cirka 11.30- 12.00
  • Mellanmål: Cirka 14.00
  • Middag: Cirka 17.00
  • Kvällsmål: Cirka 18.00-20.00

Arbete med hälso- och sjukvård

På Juliagården finns det tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Sköterskan finns ej på plats på boendet utan utgår från Nordmaling och det finns möjlighet att kalla denna när behov finns. Läkemedelsgenomgånger sker med viss regelbundenhet och ibland tillsammans med läkare.

I Nordmalings samhälle finns på vardagar under kontorstid arbetsterapeut och sjukgymnast som har möjlighet att komma till Juliagården. 

Aktiviteter som bedrivs hos oss

På Juliagården försöker vi bedriva så mycket aktiviteter vi kan för de äldre. Bland annat brukar det hållas olika typer av underhållning, sångstunder och högläsning. Här finns möjlighet att spela bingo eller spela spel och delta i gruppgymnastik. De som har möjlighet och ork kan också gå på promenader men det finns även motionscykel inomhus. Under sommaren brukar vi grilla och liknande.


Lämna synpunkter

Det finns ett antal olika sätt att lämna synpunkter. Det går antingen att vända sig till personal på enheten eller enhetschef. De dokumenterar synpunkterna för att utreda eventuella åtgärder. Du kan även fylla i vår klagomålsblankett som du hittar i vår blankettarkiv:

 

Fakta

Byggår/ renoverat Antal våningar Antal lägenheter Lägenheternas storlek i kvadratmeter
1993 1 10 lägenheter
Gemensamhetsutrymme Handikappvänligt Eget Kök/Pentry Eget badrum/ toalett
Enheten har har matsal och dagrum Ja Ja Ja
TV-uttag i lägenhet Egen TV-licens Trygghetslarm Telefon
Ja Nej - ingår i boendet Ja Möjligheten finns
Möbler/Linne Förråd Antal lägenheter med balkong/altan Höj- och sänkbar säng
Ingår inte Alla har uteplats + gemensam uteplats vid kök Ja, i alla rum
Rökning Sjuksköterska tillgänglig Ekonomi Finns enhet för demens?
Nej - endast utomhus i avsedd rökruta Dygnet runt Den boende ansvarar för din egen ekonomi och värdesaker. Du kan dock ansöka om god man om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin. Nej

Avstånd

Aktiviteter Apotek Kollektivtrafik/ busshållsplats Post/bank
Det hålls vissa aktiviteter på boendet, musikunderhållning, surströmming, högtider m.m. Medicin kan skickas till boendet.
Cafe Fotvård Frisör Affär
Nordmalings centrum, 4 mil Finns på särskilda boendet Strandholmen Nordmalings centrum. Kan även komma ut till boendet.

 

Kontaktinformation

Enhetschef Juliagården
Barbro Nylén
Telefonnummer: 0930- 140 98, 070-238 29 50
E-post: Barbro.nylen@nordmaling.se

 

Juliagården
Parkvägen 5
914 93 Norrfors
Telefonnummer: 0930-143 34

Kontaktperson: Barbro Nylén