Rödhaken förskola

Lyssna

Rödhakens förskola är en kommunal förskola som ligger vid Rödviken i Nordmalings samhälle.

Om förskolan

På Rödhakens förskola finns barn i åldern 1-5 år fördelat på en avdelning. Personalgruppen består av två förskollärare och en barnskötare.

Närmiljö

Förskolan är belägen i det lugna villaområdet Rödviken i Nordmalings samhälle. Från skolan är det gångavstånd till sport- och ishall, skog, natur och hav. Det är även nära till Resecentrum och Nordmalings centrum

Arbetssätt

Ett av skolans mål är att barnen ska ha möjlighet att vara utomhus varje dag, såväl sommar- som vintertid. Ett annat är att barnen ska kunna leka och utvecklas i en miljö som är intressant och utmanand, där man kan uppleva och lära med alla sina sinnen.

Sång, musik och danslekar är ett annat centralt inslag i förskolans verksamhet. Genom musiken kan barnen stärka självförtroendet och främja språkutvecklingen. Att få "släppa loss" med musik och rörelser ger barnen en god kroppsuppfattning. Musiken och dansen är en bra väg att gå, där man kan mötas oavsett förkunskaper, ålder och mognadsgrad. Dessutom är det roligt och kravlöst.

Besöksadress

Rödhaken
Korpvägen 21
914 31 Nordmaling

Telefon

0930-140 84

E-tjänst barnomsorg

Nordmalings kommun har en e-tjänst för ärenden inom barnomsorgen. Du som har barn inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem kan i systemet bland annat:

  • Ansöka om plats
  • Ändra inkomstuppgifter
  • Säga upp plats

Du hittar inloggningen samt information om våra e-tjänster på sidan E-tjänster inom barnomsorg. Du hittar även information om hur du går tillväga om du exempelvis inte har personnummer eller har skyddad identitet.

Länk till information om e-tjänster inom barnomsorg (intern länk)

Kontaktperson: Cecilia Karlsson