Bibliotek

Lyssna

Nordmalings bibliotek är en del av Umeåregionens gemensamma bibliotekssystem där Bjurholms, Robertsfors, Nordmalings, Umeås, Vindelns och Vännäs bibliotek ingår.

Öppettider

Måndag 11.00 - 19.00
Tisdag 11.00 - 16.00
Onsdag 11.00 - 16.00
Torsdag 11.00 - 16.00
Fredag Stängt
Lördag - söndag Stängt

Sommarstängt

Stängt 21 - 27 juni pga lokalvård, gäller även meröppet.

Sommarstängt 12 - 25 juli, meröppet som vanligt.

Öppet med begränsningar på grund av smittläget.

 Vi har inte öppet som vanligt utan har flera åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

Vi är måna om att undvika trängsel och har ett maxantal på 5 besökare åt gången. Vi uppmanar därför alla som kan utföra sitt biblioteksärende på distans att göra det. Om du måste besöka biblioteket så håll ditt besök kort. Personal kan komma ut med böcker utanför dörren så du inte behöver komma in – ring eller knacka på så ordnar vi det. Tänk gärna på att inte komma vid de tider då många andra också kommer. Runt 12:00-14:00 har vi märkt att det är många som kommer så undvik de tiderna om möjligt.

Eftersom vi ska hålla avstånd till varandra är vår service begränsad bland annat när det gäller hjälp med datorer, kopiering och ute vid hyllorna.

Meröppet-användare kommer in 07:00-21:00 som vanligt. Utnyttja gärna detta för att sprida ut dina besök till tider som tidig morgon och kvällstid. Vi ber alla att hjälpas åt med att ta ansvar, hålla avstånd och undvika trängsel även dessa tider.

För att ytterligare undvika trängsel så kommer det inte vara lika mycket personal på plats på biblioteket som vanligt. Därför ber vi er om tålamod när det gäller reservationer och väntetider. Vi hoppas att ni har förståelse för dessa nya lösningar.

Vi vill tipsa er om att passa på att utforska bibliotekets digitala utbud. På www.minabibliotek.se finns tidskrifter, ljudböcker, e-böcker, filmer, intressanta databaser och annat spännande att ta del av.

För mer information om öppettider se gärna bibliotekets sida på Facebook eller på vår sida på Minabibliotek.

Meröppet bibliotek

Öppet varje dag året om mellan kl. 07.00-21.00. Gäller för dig som är över 18 år och registrerar dig som Meröppet-användare. Mer information

Kulturprogram

Vi arrangerar kulturevenemang av alla dess slag - författarbesök, barnteatrar och tv-spelskvällar är bara några exempel. Uppdaterad information finns alltid på vår minabibliotek-sida här.

Minabibliotek.se

Umeåregionen har en gemensam webbplats, minabibliotek.se, med samlad information om biblioteken:

  • Bibliotekskatalogen
  • Arrangemangskalender
  • Information
  • Länkar
  • Artiklar
  • Tips
  • Hjälp
  • Nedladdningstjänster

Vi hoppas att du ska känna dig hemma och hitta det du söker och just dina favoriter.

Umeåregionens gemensamma bibliotekswebb www.minabibliotek.se

Bokstart-2018 

Foto: Officiell logo för Bokstart via Kulturrådet.

Nordmalings biblioteket deltar sedan 2018 i projektet Bokstart, som ska främja barns språkutveckling

Att tidigt börja läsa, samspela och prata med barnet, redan vid 0-3 års ålder, har mycket stor betydelse för barnets språk- och läsutveckling. Detta vill vi på biblioteket möjliggöra med projektet Bokstart!

Bor du i Nordmalings kommun och är nära vuxen till barn som fyllt eller fyller 6 månader under 2020? Då är du varmt välkommen att delta!

För mer information, följ gärna Nordmalings bibliotek för uppdateringar om Bokstart på våra sociala medier och på minabibliotek.se

Bokstationer

I Brattsbacka och Rundvik finns bokstationer med begränsat öppethållande.

Sociala medier

Nordmalings bibliotek på Facebook
Nordmalings bibliotek på Instagram
Nordmalings bibliotek på Youtube 
Nordmalings biblioteks podcast

Besöksadress

Stallgatan 14
914 81 Nordmaling

Postadress

Nordmalings bibliotek
914 81 NORDMALING

Telefon

Information: 0930-141 75

E-post

biblioteket.nordmaling@nordmaling.se

Biblioteksplan för Nordmalings kommun 2018-2020

I Bibliotekslagen (SFS:2013:801) står i § 17 att: Kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. Länk till "Biblioteksplan för Nordmalings kommun 2018-2020". Biblioteksplanen finns även bland kommunens övriga styrdokument:

Länk till kommunala policies och riktlinjer

Kontaktperson: Helena Andersson