Starta företag

Lyssna

Funderar du på att starta företag? Det finns många olika organisationer som kan hjälpa dig när du ska starta eget eller när du vill utveckla ditt företag. Här har vi samlat några av dem som kan ge dig hjälp och stöd.

Kommunens företagsrådgivning

Om du funderar på att etablera dig i kommunen eller har planer på att starta eget företag i kommunen kan du kontakta vår näringslivsutvecklare.

Näringslivsutvecklare
Conny Nordendahl
Telefonnummer: 0930-143 85
Mobiltelefonnummer:0730 34 55 50
E-post: conny.nordendahl@nordmaling.se

Navet - Nordmalings utvecklings- och företagarservice

Navet är en stiftelse bildad på initiativ av Wikströms stiftelse och det privata näringslivet. Hos Navet kan du som funderar på att starta företag utveckla dina affärsidéer och knyta nyttiga kontakter. Verksamheten drivs i nära samarbete med Nordmalings kommun, Företagarna i Nordmaling och Svensk handel i Nordmaling. Navet ligger på TemaCenter i Nordmaling.

Navet
Box 59
914 22 Nordmaling
Telefon: 0930-106 90
E-post: info@stiftelsennavet.se

Länk till Navets hemsida (Länk till extern webbplats)

Tillstånd

Du hittar mer information om olika tillstånd du kan behöva i vänstermenyn under fliken Tillstånd, regler och tillsyn. Här hittar du exempelvis information om bygglov, miljö- och hälsoskydd samt serveringstillstånd.

Länk till Tillstånd, regler och tillsyn på Nordmalings kommuns hemsida

Starta eget-kurser

Om du vill gå en kurs i att starta eget finns detta framförallt i Umeå. Du kan exempelvis gå en sådan kurs via Arbetsförmedlingen och via Entreprenörcentrum.
 
 
 

Entreprenörcentrum

Hos EntreprenörCentrum Västerbotten kan du som funderar på att starta företag få hjälp att ta steget vidare i dina planer. De erbjuder en mängd kostnadsfria tjänster, allt för att hjälpa dig bygga ett lönsamt och framgångsrikt företag eller lansera en framgångsrik innovation. Tjänsterna inkluderar bl a rådgivning, föreläsningar, företagarskola, affärsutveckling och mentorprogram.
 
 
Entreprenörcentrums representant i Nordmaling heter Conny Nordendahl. Du hittar hans kontaktuppgifter längst upp på sidan.

Verksamt.se


Här hittar du information och tjänster för dig som vill starta företag. Här finns information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.
Här kan du också göra en egen checklista när du funderar på att starta eget.

Länk till hemsidan Verksamt.se

Nyföretagarcentrum


Funderar du på att starta eget företag eller kanske står du på tröskeln inför det är du välkommen att kontakta Nyföretagarcentrum Väst som har kontor i Trollhättan. Lilla Edets kommun och Företagscentrum erbjuder tillsammans med Nyföretagarcentrum Väst "starta eget-information" flera gånger per år.

Länk till Nyföretagarcentrums hemsida

Skatteverket


Här får du allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration med mera. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring att starta eget och att vara nyföretagare. Gå in på deras webbplats för att se när närmaste informationstillfälle äger rum. De har även informationstillfällen i Lilla Edet i samarbete med Företagscentrum.

Länk till Skatteverkets hemsida

Coompanion


Coompanion är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. De finns på 25 platser i landet och finns i stort sett ett Coompanion per län. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Länk till Coompanions hemsida

Internationella företagarföreningen i Sverige, IFS


IFS rådgivning är ett särskilt kompetensområde inom Almi Företagspartner. De vänder sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag.

Länk till IFS på Almis hemsida

Bolagsverket


Hos Bolagsverket ska du registrera ditt företag. De har en "Starta eget" - sida där de hjälper dig med vilken bolagsform (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening) som är lämplig för dig/er som nyföretagare och vilken blankett som skall ifyllas.

Länk till Bolagsverkets hemsida

Almi Företagspartner


Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder finansiering och rådgivning.

Länk till Almis hemsida

Ung Företagsamhet (UF)


En ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå. Idag finns UF-skolor från Stenungsund i norr till Mölndal i söder representerade.

Länk till Ungföretagsamhets hemsida

Andra bra länkar

http://www.startaegetinfo.se/

  

Kontaktperson: Conny Nordendahl