Regnbågsveckan: Föreläsning med Ann-Christine Ruuth

Lyssna

Tid: 13 feb kl 19.00. Plats: Olofsfors, Ladugården. Pappa Ann-Christines bekännelser. Från man till kvinna på 90 minuter. En personlig berättelse.

”I mer än fem år har jag gjort enormt uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet. Men många, många har önskat att jag skulle berätta mer om sin egen resa. Nu gör jag det,  i en helt ny föreläsning!”

För fem år sedan kom boken ”Min pappa Ann-Christine” där Ester Roxberg berättar varmt och kärleksfullt om hur det var att växa upp med en pappa som en dag berättade att hon hette Ann-Christine. Boken väckte stor uppmärksamhet och ledde bl a till att de båda blev gäster hos Skavlan. Boken har inspirerat till filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen har premiär den 21 februari.

Nu får du Ann-Christines egen berättelse!

Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen när hon som då var manlig kyrkoherde i Växjö, berättar för sina barn, sina syskon, sina vänner och medarbetare: Jag heter Ann-Christine. Mitt pronomen är hon.

Det blir en resa med många skratt men också eftertänksamhet och ett stänk vemod. Var dig själv, säger vi gärna till varandra. Men för några kan det kosta mer än vi anar.

Arrangör: Nordmalings kommun och Svenska kyrkan i samarbete.
 

Nordmalings kommun Svenska Kyrkan - Nordmalings församling