Coronavirus: 2020-03-23 Brev till företagare

Lyssna

Bästa företagare
Det som nu händer hade ingen kunnat förbereda sig på; vi står inför tuffa utmaningar i Sverige och Nordmaling framöver. Vi vill att du ska veta att vi följer utvecklingen noga.

På vår webbsida nordmaling.se/corona_foretag  länkar vi bland annat till verksamt.se  som informerar om Regeringens stödåtgärder till Sveriges företag. Fortfarande finns många frågor kring stöden men vi skall försöka stötta och hjälpa er så gott vi kan med detta.

Företagsakuten har startats för företag inom Umeåregionen som behöver rådgivning. Det kan handla om allt från ekonomin i bolaget till vart man kan vända sig för att få svar på frågor. Duktiga och erfarna rådgivare finns på plats. Skriv i första hand till e-post: umea@foretagarna.se men det finns även möjlighet till drop-in-besök vissa tider i BIC Factorys lokaler, Rådhusesplanaden 6F.

Dessutom arbetar vi med ett kommunalt paket för att minska den ekonomiska belastningen hos företag vad gäller kommunala avgifter och taxor. Mer information om detta kommer inom kort.

Om du har idéer om hur vi kan arbeta tillsammans för att stärka det lokala näringslivet under den pågående pandemin så tveka inte att kontakta oss. Håll oss också informerade om ditt företags situation och utmaningar. Vi finns ett samtal bort och du når oss på telefon eller e-post, se kontaktuppgifter nedan.

Vi bör alla gå ihop och hjälpa varandra för många droppar gör ett hav.

Tillsammans ska vi komma ut på andra sidan.

Madelaine Jakobsson
Kommunstyrelsens ordförande
Nordmalings kommun

#stöttanordmaling
#förnordmaling


Kontakt, näringsliv:
Conny Nordendahl conny.nordendahl@nordmaling.se
Sophie Jakobsson sophie.jakobsson@nordmaling.se