Regnsbågsveckan 2021

Lyssna

Under regnbågsveckan 15-21 februari vill vi fira kärleken.

Nordmalings kommun värnar de mänskliga rättigheterna och vill vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och möjligheter oavsett sexualitet, könsidentitet eller könsuttryck.

Program:

Hela veckan: Nordmalings församling bjuder in till tre intressanta samtal om tro, hopp och kärlek. Titta på dem när du vill, i mobilen eller i datorn.Här finns filmerna.

15 feb kl 18.30 - 19.30 Biblioteket Online Digitalt boksnack: regnbågstema [Länk till mer info]
17 feb kl 18.30 - 19.30 Biblioteket Online Maja och Anna - en kärlekshistoria [Länk till mer info]
18 feb Online Fab Freddie - [Länk till mer info]

I kommunens interna verksamheter uppmärksammas veckan på fler sätt.

Varför ska man ha en regnbågsvecka?

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna inleds med orden: ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.

Nordmalings kommun vill bryta normer

Ett av målen med veckan är att röra om i den allmänna synen på normer och visa att alla människor är välkomna, uppskattade och fria i vår kommun.  

Vi vill också visa att Nordmalings kommun och de som lever och verkar i Nordmaling inte bara har ett bra företagsklimat utan också ett bra samarbetsklimat när det gäller att arrangera en regnbågsvecka.

På små orter behövs alla. Vi tror att i Nordmaling har vi lättare att acceptera olikheter, här samarbetar vi och löser uppgifter tillsammans oavsett bakgrund, sexuell läggning, könsidentitet, etnicitet, kultur eller religion. I Nordmalings kommun är det nära till naturen, skolan, havet, omsorgen och mycket annat. Här finns också en närhet mellan människor, vilket ökar toleransen och acceptansen då det som händer oftast berör någon i ens närhet.

 

 


 

 

 

 

 

  

 

 

Kontaktperson: Paula Quinones Canessa