Talande webb

Lyssna

Nordmalings kommuns webbplats använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbsidan.

Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

För att aktivera Talande Webb på den här webbplatsen klickar du på länken "Lyssna" under rubriken på varje sida. Du kan också aktivera Talande webb från startsidan i den vita toppmenyn om du använder dator. När du aktiverat talande webb följer verktyget med dig hela tiden tills du stänger ner det.

Peka på texten

För att använda Talande webb för du muspekaren över den text du vill ha uppläst. För mer information om funktionerna, se länken nedan Så fungerar Talande webb.

Översätt

Det går att få översatt text uppläst via Talande Webb genom att klicka på jordgloben i verktyget och välja språk. Översättningen är kopplad till Google. Det är alltså inte verktyget i sig som översätter texten.

Mer information

Så funkar Talande Webb (länk till funkaportalen.se, öppnas i nytt fönster)

Spara Talande Webb som ett bokmärke (länk till funkaportalen.se, öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson: Jakob Norstedt, kommunikatör