Sommarjobb för skolungdom, ferieprao

Lyssna

Du som har gått ut årskurs nio eller går på gymnasiet har möjlighet att ansöka om sommarjobb, så kallad ferieprao, hos Nordmalings kommun.

Vem kan få ferieprao?

Du som har gått ut årskurs nio eller går på gymnasiet har möjlighet att ansöka om sommarjobb, så kallad ferieprao, hos Nordmalings kommun. Det är meriterande om du redan studerar vi ett vård- och omsorgscollege/program.

Vad innebär ferieprao?

Ferieprao i Nordmalings kommun innebär företrädesvis att vi söker sommarvärdar till äldreomsorgen på boendena Strandholmen och Tallbacken i Nordmaling. Du får bland annat arbeta med att läsa tidningen för äldre, ta med dem på promenad och hjälpa till med enklare sysslor.

När arbetar jag?

Arbetsperioderna är uppdelade i perioder om två veckor. Det blir alltså fyra olika perioder ni kan ge önskemål om att jobba på. Arbetsdagen är sex timmar lång. Midsommarafton arbetar ni inte.

Vilka får plats på ferieprao? 

Vi kan inte garantera alla som söker ferieprao en plats på grund av att det ofta är många som söker. Om du får en plats som ferieprao så är det heller inte säkert att du får just den period och plats ni önskar. Vi strävar även efter en jämlik fördelning av killar och tjejer på sommarens ferieprao.

Hur ansöker jag?

Ansökan gör du via kommunens ansökningsblankett. Du ska även skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du söker ferieprao hos Nordmalings kommun. Mer information om ansökningsdatum och dylikt kommer på kommunens hemsida. Ansökan ska skickas till Nordmlaings kommun. Sista ansökningsdatum brukar vara i maj.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

Kontakta studie- och yrkesvägledare genom kontaktformuläret längst ned på sidan.

Viktiga dokument:

Klicka här för att ladda ner skatteverkets broschyr och blankett för skolungdom och studerande.

Klicka här för att ladda ner arbetsmiljöverkets broschyr - Så får barn och ungdomar arbete. (pdf, öppnas i nytt fönster)

Längst ner till höger på denna sida kan du ladda ner broschyrer från skatteverket och arbetsmiljöverket.

Kontaktperson: Kenneth Nordström