Pressmeddelande: Premiär för kampanjen #Nordmalingsproblem

Lyssna

Söndag 12 mars är det premiär för Nordmalings kommuns kampanj #nordmalingsproblem. Då lanserar kommunen sin kampanjfilm. Kampanjen är en del av ett långsiktigt varumärkesarbete som vill lyfta de positiva fördelarna av att bo och verka i kommunen.

Kampanjen #Nordmalingsproblem syftar till att stärka kommunens varumärke och lyfta fram kommunens fördelar. #Nordmalingsproblem är en del av en långsiktig satsning på kommunens varumärkesarbete – som ska leda till att fler människor ser Nordmalings kommun som ett naturligt alternativ när man väljer kommun att etablera sig i. Utöver kampanjen kommer kommunen även att förnya sin grafiska profil.

- Det känns fantastiskt att kampanjen nu kör igång, säger kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson. Nu lägger vi tid och kraft på att marknadsföra kommunen, tillsammans förändrar vi bilden av Nordmalings kommun!

Det innebär #Nordmalingsproblem

#Nordmalingsproblem är positiva ”problem” som kommer av att bo och verka i Nordmalings kommun. Ungefär som lyxproblem – fast #nordmalingsproblem.

Kampanjen består av en 1 minut lång kampanjfilm och en kampanjsida (lanseras 15 mars) där medborgarna själva kan dela med sig av sina #nordmalingsproblem. Kampanjfilmen har premiär 12 mars i på Nordmalingsbygdens Folkets Hus i Rundvik i samband med visningen av Sameblod. Kommunen bjuder alla besökare på tilltugg. Filmen kommer sedan att visas på biografer i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå 17 mars - 13 april.

- Tanken är att på ett lättsamt sätt lyfta positiva fördelar med att bo och verka i Nordmaling – en kommun i medvind och utveckling, säger kommunchef Helen Sundström Hetta. Genom att stärka den positiva bilden vill vi att fler ska se det vi redan ser - att det är en fantastisk kommun att bo och verka i.

Information om kampanjfilmen

Filmen #Nordmalingsproblem är inspelad i och utanför tre olika hus i Bäcknäset och Bagggård i Nordmalings kommun samt Häggnäs utanför Hörnefors. De flesta skådespelarna i filmen är boende i kommunen. Häggströms modehus i Lögdeå och Kii i Umeå har ställt upp med kläder och rekvisita.

Filmen är regisserad av Västerbottensfilmaren Victor Lindgren. Lindgren är internationellt prisad och anses vara en av de mest lovande filmarna i landet. Victor var nyligen som enda svensk chansen nominerad till att vinna en Guldbjörn vid Berlins filmfestival för sin kortfilm “Kometen”.

Kontakt

Helen Sundström Hetta 
Kommunchef
Telefon: 0930-140 02
E-post: helen.sundstromhetta@nordmaling.se   

Madelaine Jakobsson  
Kommunstyrelsens ordförande 
Telefon: 070-2907401  
E-post: madelaine.jakobsson@nordmaling.se