Pressmeddelande: Nordmalings kommun bäst i Norrland

Lyssna

Nordmalings kommun har nu klättrat till plats 44 av Sveriges bästa kommuner i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i kommunerna. Nordmaling har klättrat 40 platser sedan i fjol. 2014 fanns Nordmaling på plats 267.

 

Enligt Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner har Nordmalings kommun nu hamnat bland landets 50 bästa kommuner. Kommunen kliver upp 40 placeringar från plats 84 ifjol till plats 44, och blev därmed bäst i Norrland.

- Det här är fantastiskt roligt och jag är så glad att vi för tredje året i rad klättrar i rankingen. Det här är ett bevis på att företagarna i kommunen tycker att vi är på rätt väg i vårt näringslivsarbete och detta sätter verkligen Nordmalings kommun på kartan på ett mycket positivt sätt! Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade, nu fortsätter vi utveckla kommunen tillsammans! Säger kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson.


Dessutom återfinns Nordmaling på topp-5 i två kategorier:


• Företagande – årets klättrare plats 3
• Nyföretagsamhet - årets klättrare plats 2


Förbättrad service och mer dialog


Nordmalings kommun har under de senaste åren bedrivit ett medvetet och långsiktigt arbete för att förbättra företagsklimatet. Åtgärder är bland annat förbättrad service med frukostmöten, företagsträffar och nyhetsbrev. En annan viktig del har varit ökad dialog där tjänstemän och politiker från kommunen har deltagit i ett stort antal företagsbesök. Målet har varit att genomföra ett företagsbesök i veckan.

- Jag är väldigt stolt över vårt näringsliv och över våra företagare i kommunen som engagerar sig och driver mycket av vår tillväxt av kommunen. Kan vi som kommun hjälpa till att ge dem ännu bättre förutsättningar att leva och verka här är det oerhört värdefullt för Nordmaling. Sådan respons och det resultat vi nu ser för tredje året i rad stimulerar verkligen till att förbättra oss ännu mer och vi har mycket arbete kvar vi ska göra tillsammans, säger näringslivsutvecklare Conny Nordendahl.


Svenskt Näringsliv utför varje år en undersökning där en enkät skickas ut till företag i varje kommun. Företagen för svara på frågor om hur de upplever företagsklimatet och kommunens service till företagen. Utifrån enkätsvar och enkät statistik tas sedan en rankingsiffra fram. Detaljer i enkäten finns på hemsidan för Företagsklimat: www.foretagsklimat.se/nordmaling


Kontakt
Madelaine Jakobsson
Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-2907401
E-post: madelaine.jakobsson@nordmaling.se  Conny Nordendahl
Näringslivsutvecklare
Telefon: 0930-143 85
E-post: conny.nordendahl@nordmaling.se