Grattis Olofsfors AB till utmärkelserna!

Lyssna

Grattis till Olofsfors AB och dess ägare för två utmärkelser nyligen

Kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson och näringslivsutvecklare Conny Nordendahl gratulerade idag Olofsfors AB med en blomma efter att företaget prisats två gånger på kort tid. Blomman togs emot av VD Göran Nyberg, produktionschef Tomas Strömberg och marknadsföringsansvarig Maria Öhman. 

Vi är stolta över den avancerade industri som finns i Nordmalings kommun.

"Årets tillverkande industri" till Olofsfors AB under ABB Robotics Experience Day

Motiveringen löd:
”Olofsfors tillverkar band för skogs- och entreprenadmaskiner och vägstål. Genom en målmedveten strategi som påbörjades redan 2002 har Olofsfors utvecklats till en högpresterande fabrik genom att man valt att investera i en helt automatiserad produktionslina. Därefter har man även valt att ta ett steg mot den digitaliserade fabriken och kopplat upp sina robotar med Connected Services som en del av det viktiga serviceavtalet med ABB. Allt för att säkerställa tillgänglighet och optimera robotarnas prestanda.”

"Bästa internationella tillväxt" till Olofsfors ABs ägare Anders Wikström i Entrepreneur of The Year, region norr.

Motiveringen löd:
Med långsiktighet och hög innovationsgrad i en traditionell bransch har vinnaren av priset ”Bästa internationella tillväxt” skapat en svensk exportsuccé. Med lokalt ansvar och ett brinnande engagemang har vinnaren utvecklat sin koncern till att idag omsätta drygt 800 miljoner, varav 2/3 utanför Sveriges gränser.