Autogiro, e-faktura

Lyssna

Med autgiro betalas dina räkningar automatiskt på förfallodagen om täckning finns på ditt konto.

Autogiro

Autogiro gör det enkelt för dig att betala dina räkningar. Med autogiro betalas dina räkningar tryggt och säkert helt automatiskt på förfallodagen, under förutsättning att det finns täckning på ditt konto. Du slipper knappa in långa sifferrader i din dator, fylla i räkningar eller stå i kö för att betala.

Fakturan kommer som vanligt

Fakturan skickas ut till dig som vanligt, men det framgår på fakturan att beloppet dras via autogiro. Stämmer uppgifterna på fakturan behöver du bara se till att det finns tillräckligt stort belopp klockan 24.00 bankdagen före förfallodagen på det konto du har anslutit till autogiro.

Hur skaffar jag autogiro?

Du anmäler att du vill ha autogiro genom att fylla i medgivande om autogiro i kommunens blankettbank. Det går också bra att beställa en blankett från ekonomiavdelningen. Du hittar blanketten via knappen Blanketter.

Hur säger jag upp mitt autogiro?

Tjänsten autogiro gäller tills vidare. Vill du avsluta ditt autogiro kontakta din bank.

E-faktura

Nordmalings kommun erbjuder dig som är ansluten till en Internetbank att betala dina räkningar till oss med e-faktura.

Tjänsten innebär att räkningen elektroniskt skickas till din internetbank. När du loggar in på din internetbank får du ett meddelande om att det finns en räkning att betala. Klicka på e-fakturan och du får upp fakturan på skärmen.

Det enda du som kund behöver göra är att kontrollera och godkänna fakturan. Ingen annan kan förändra eller läsa räkningen. Du behöver inte skriva ut fakturan eftersom räkningen lagras elektroniskt hos banken.

 

Från 1/4 2019 tar Nordmalings kommun emot e-fakturor via följande adresser:

PEPPOL adress
Nordmalings kommun: 0007:2120002536
Nordmalingshus AB: 0007:5560383951

Eller via: TIETO SVERIGE (TIETOSE)

GLN nr: 7362120002535
Org. nr: 2120002536

 

Fördelar med e-faktura

Betalningen går säkert fram med angivande av OCR-nummer och bankgironummer utan att du behöver fylla i detta. Du kan läsa och betala dina räkningar var du än befinner dig så länge du har tillgång till en internetuppkopplad dator. Det är miljövänligt eftersom räkningarna aldrig behöver skrivas ut.

Hur gör jag för att betala med e-faktura?

Anmäl dig hos din internetbank! Gå till ”Anmälan e-faktura”. Leta fram Nordmalings kommun bland de företag som kan erbjuda e-faktura. Fyll i uppgifterna. Klart!

Kontaktperson: Ingvor Holst