Frånvaro, grundskola

Lyssna

När elev inte kan komma till skolan på grund av sjukdom eller av annan anledning ska vårdnadshavare anmäla detta. På denna sida får du information om hur du som vårdnadshavare kan anmäla frånvaro.

Vad är Dexter?

Dexter är ett webbsystem där du som vårdnadshavare kan logga in på ett konto för att ge och få viktig information kring ditt barns skolgång. I systemet kan du anmäla frånvaro eller sjukdom för ditt barn direkt via datorn. Du kan också se ditt barns frånvaro samt kvittera att du sett den, läsa omdömen, veckobrev m.m. Nytt från hösten är att du som förälder kan använda din e-legitimation (bland annat bank-id och mobilt bank-id) för att logga in på Dexter.

Du kan använda Dexter direkt på webben eller använda Dexterappen för smartphones.

Frånvaro kan anmälas för alla grundskolans elever i Nordmalings kommun.

Hur skapar jag ett konto på Dexter

För att logga in i Dexter måste du ha ett konto med användarnamn och lösenord. Du ansöker om ett konto genom att besöka länken nedan.
 

Hur anmäler jag frånvaro i Dexter?

När du logga in hittar du länken Anmäl frånvaro under ditt barns namn. Klicka på den länken och välj frånvaroanmälan som orsak, ange datum och tider och eventuellt fyll i en anmärkning. Klicka sedan spara. Om du har fler barn som är sjuka, klicka på Startsida och upprepa sedan enligt ovan.

Frånvaroanmälan via mobil-app

Om du har en smartphone kan du även ladda ner appen Dexter från App Store eller Google Play. Där loggar du in med dina uppgifter och gör din frånvaroanmälan/sjukanmälan.

Frånvaroanmälan via telefon

Du kan även anmäla ditt barns frånvaro via telefon (knapptelefon). För att använda telefontjänsten behöver du ingen inloggning i Dexter. Om du som som vårdnadshavare/förälder inte har ett konto får du dock ingen notifikation.

OBS! Det är viktigt att du anmäler ditt barns frånvaro innan första lektionen: kl. 08.00

För att göra en frånvaroanmälan via telefon, ring följande nummer: 0930-14354 och följ instruktionerna.
 

Kontaktperson: Anna Conradsson