Specialkost

Målsättning

Målet med maten i skolan är att servera säker, god och näringsriktig mat i en trygg miljö. Här hittar du information om hur du ansöker om specialkost. Nötter, jordnötter, sesamfrön och mandel förekommer inte i maten.

Vem har rätt till specialkost?

  • Anpassad kost
    Anpassad kost innebär att skolan erbjuder eleven maträtter utifrån en specifikt framtagen matsedel som innefattar maträtter som passar de flesta elevers specifika behov. Anpassad kost kräver intyg.
  • Allergi
    Kost fri från t.ex gluten, sojaprotein, ägg
  • Laktosintolerans
  • Religiösa och etiska skäl
    Kost fri från fläskkött, nötkött eller blodmat

Du som vårdnadshavare ansvarar för att:

  • Meddela den pedagogiska verksamheten om vilket behov av specialkost som är beviljad.
  • Vid beviljad specialkost är det viktigt att du som vårdnadshavare meddelar köket om behov inte längre finns.
  • Förnya din ansökan om specialkost inför varje nytt läsår

Intyg

Vid allergi eller behov av anpassad kost måste det finnas ett intyg eller journalkopia från vården eller elevhälsan. Intyget/journalkopia kan fotas och bifogas vid ansökan. Ett intyg/journalkopia hjälper oss att säkerställa att vi har rätt information om elevens behov. Det går bra att bifoga ett foto av intyget/journalkopia, bara det är tydligt att läsa.

Övrig ansökan kräver inget intyg.

Vid sjukdom, ledighet eller annan frånvaro:

Om barnet/eleven uteblir från måltiden ska den avbeställas i så god tid som möjligt. Vårdnadshavaren kontaktar då köket direkt. Telefon: 0930-141 42