Biblioteket

Nordmalings bibliotek är en plats för möten, kultur och demokrati. Biblioteket ligger i anslutning till Artediskolan, nära centrum, simhall och handel.

Bibliotekets entré

Biblioteket vintertid

Öppettider

Dag

Tid

Måndag

11:00-16:00, 17:00-19:00

Tisdag

11:00-16:00

Onsdag

11:00-16:00

Torsdag

11:00-16:00

Fredag

11:00-14:00

Lör-söndag

Stängt

Bibliotekets barnavdelning

Bibliotekets barnavdelning

Nordmalings bibliotek är ett levande bibliotek tillika kulturcentrum i Nordmalings kommun. Här kan du se en intressant föreläsning eller en teaterpjäs, låna en bok eller en dator, läsa en tidning, delta i samtal och möten, få hjälp med att hitta det du söker. Eller bara vara en stund. Välkommen!

Utbud

Vi erbjuder ett varierat utbud av skön- och faktalitteratur på flera olika språk. Här finns ljudböcker, serier, barnfilmer, dagstidningar, tidskrifter.

Det finns datorer att låna, med möjlighet att skriva ut och kopiera mot en avgift. Biblioteket har också wifi som är gratis att använda. På biblioteket är det ofta olika utställningar och kulturarrangemang för unga och vuxna. Vi anordnar sagostunder, babyträffar, språkstöd, teater-, musik- och dansföreställningar, författarbesök och föreläsningar.

Att låna böcker och filmer och att använda datorerna är helt kostnadsfritt, och det är också nästan alla våra kulturarrangemang.

Vi är ett meröppet bibliotek, det innebär att alla över 18 år kan få tillgång till biblioteket alla dagar klockan 07:00-21:00. Kom in på bemannade öppettider så berättar vi mer.

Bibliotekets webbsida är www.minabibliotek.se/nordmaling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du själv söka efter böcker, göra reservationer och låna om böcker. Du kan också se öppettider, kontaktuppgifter och bibliotekets program.

Finns det något du saknar på biblioteket? Har du förslag på förbättringar? Kontakta oss gärna och kom med feedback och idéer!

Biblioteksplan

I Bibliotekslagen (SFS:2013:801) står i § 17 att: Kommuner och regioner ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. Här finns Biblioteksplan för Nordmaling kommun Pdf, 1.3 MB.

Bokstationer

I Brattsbacka och Rundvik finns bokstationer med begränsat öppethållande.