Artikeln publicerades 17 mars 2022

Om flyktingsituationen

Nordmalings kommun får frågor som berör flyktingsituationen för ukrainska medborgare.

Här ger Migrationsverket svar på de vanligaste frågorna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du eller någon som du känner avser att genom egen försorg hämta ukrainska flyktingar är det bra att veta att dessa först bör passera någon av Migrationsverkets mottagningsenheter för att ansöka om tillfälligt skydd enligt massdirektivet.

Nordmalings kommun förbereder sig i skrivande stund för att möjliggöra ett gott mottagande av ukrainska flyktingar. Vi hade på onsdagskvällen ett första möte med representanter för några föreningar och frivilligorganisationer i kommunen för att knyta kontakt och stämma av läget.

Ulf Månsson
kommunchef